El número de setembre de 2022 de Sàpiens ha dedicat el tema de portada al diari perdut de Francesc de Casamitjana. Així, tant l’editorial com el tema central del número 246 de la revista de divulgació històrica (pàg. 32 a 41), escrit pel periodista Jordi Mata amb l’assessorament d’Agustí Alcoberro i de jo mateix, repassa la trentena de capítols del diari de Casamitjana dedicats a la captura i defensa de Gibraltar, entre l’estiu del 1704 i l’estiu del 1705, amb especial èmfasi en la destacable participació de catalans en tots aquells fets d’armes.

La publicació del tema em satisfà enormement perquè la principal voluntat que vaig tenir a l’hora de transcriure i digitalitzar el manuscrit original durant els primers mesos del 2021 era, precisament, difondre aquest document i facilitar-ne la consulta a tothom qui hi estigui interessat. Un objectiu que, amb l’aparició destacada a Sàpiens, queda més que assolit.

Article publicat el 2 de setembre de 2022

Comments are closed